Coachhond Einstein

Einstein is een Labradoodle en op 1 april 2016 geboren. Hij is op de leeftijd van 8 weken bij ons gekomen en inmiddels uitgegroeid tot een lekkere puber, die gaat richting jonge volwassen hond. Onder de bank past hij al lang niet meer.

coachhond einstein

Einstein draait inmiddels volop mee in het coachwerk en tijdens de diverse cursussen. Hij is een hartstikke leuke en vrolijke hond. In de fase van begroeten heeft hij nog wel moeite zijn enthousiasme in toom te houden. Maar hier werken we aan. Een keer tot rust gekomen laat hij heel puur en eerlijk zien wat hij bij de mens met wie hij werkt tegen komt. Van opgetogen tot heel erg rustig en steunend.

Mensen met wie ik werk geven mij vaak terug dat hij zoveel rust en stabiliteit uitstraalt. Zonder dat hij zijn speelsheid kwijt raakt.

Ook in begeleidingstrajecten Angst voor honden speelt hij een rol. Juist omdat hij een ‘hele normale hond’ is kun je uitstekend oefenen de lichaamstaal van de hond te leren begrijpen. Dit gebeurt met name op afstand en alleen als Einstein zelf rustig is en het voor de angstige persoon goed voelt gaan we de afstand kleiner maken.

Einstein is een echte hartendief en zal nog een tijd volop in ontwikkeling zijn gezien zijn nog jonge leeftijd.

Het blijft leuk om te ontdekken waar zijn kwaliteiten liggen.