Werkwijze en thema’s

Thema’s en/of vragen

Werkwijze

Allereerst brengen wij met elkaar je thema of vraag waarvoor je komt, nader in kaart. Hiervoor nemen wij ruim de tijd zodat voor mij – maar met name ook voor jezelf – helder wordt wat je doelstelling is. Het is belangrijk dat je doelen haalbaar zijn.

Afhankelijk van je eigen proces en wat je op dat moment nodig hebt gaan wij aan de slag met verschillende werkvormen. Leidend is uiteraard altijd het voeren van het coachgesprek aangevuld met bijvoorbeeld:

  • werken met een hond
  • een coachwandeling
  • systemisch werken en opstellingen
  • het inzetten van diverse coachtools zoals het kernkwadrant, de levenscircel, de elementenvierhoek, het enneagram of het levenshuis
  • geleide meditatie
  • schrijven naar inzicht
  • intensief confronteren met een bepaald thema tijdens jouw coachdag

 

 

Je hebt uiteraard de mogelijkheid om coaching met ondersteuning met honden te ervaren. Maar misschien vind je het fijner om gewoon rustig je verhaal te mogen doen met een lekker kopje thee erbij. Dan is coaching aan de keukentafel een goed vertrekpunt. Binnen of buiten, met hond of zonder hond. Wij zoeken samen de weg die op dat moment voor jou het beste past.

Wandelcoaching is een hele mooie vorm om in de buitenlucht en in de natuur te werken. Het wandelen op zichzelf biedt veel mensen al een ander perspectief. Mijn ervaring is dat mensen die letterlijk in beweging zijn, sneller gaan ontspannen en in een bepaalde ‘flow’ komen. Voor de wandelcoaching spreken wij samen af op een locatie die voor jou goed bereikbaar is en uiteraard ook geschikt is als coachlocatie.

 

levenspad-coaching-groningen

 

“Tijdens een coachsessie werd ik door Anja en coachhond Bilbo meegenomen op een wandeling door het prachtige natuurgebied van Noorddijk.
Al wandelend heb ik een vraag naar voren gebracht, over een situatie uit mijn eigen leven die mij bezig houdt.
Anja heeft doorgevraagd over deze situatie en hielp mij er dieper in te duiken en de vraag af te bakenen. De hond was hierbij aanwezig en heeft feilloos mijn onderhuidse gevoelens opgepikt.
Toen ik mij vervolgens bezig ging houden met de hond, reageerde hij op de gevoelens die bij mij aanwezig waren. Het gedrag van Bilbo maakte mij vervolgens in een klap (en op een zeer indringende manier) duidelijk wat er speelt. Hiertegen bestaat geen ‘afweer’… de hond helpt je alle ‘muurtjes’ rond jezelf af te breken.”

 

Misschien interessant om te lezen: Afscheid vanuit liefde