Cursus: Ont-Moet jezelf

Start: Woensdag, 23 januari 2019 (7 x om de week)
Tijd: 19:00 tot 22:00

 

Cursus: Ont-Moet jezelf

Ervaar deze bijzondere combinatie van systemisch werken en coachen met honden!

Kom in verbinding met je oprechte verlangen. Maak je los van (eigen) verwachtingen, aannames en belemmerende gedachten.  Stap uit rollen die niet bij je passen, breek muren af en heb het lef jezelf te ont-moeten. Kijk in de spiegel van de hond en ontdek jezelf in al je milde kracht.

In verbinding met jezelf en je omgeving. In stilte, schrijvend, in gesprek, in meditatie, in de onderstroom EN in contact met de hond.

 

 

“Het is wat het is” zegt de hond, zonder er woorden aan te geven. Leunend in rust is alles wat nodig is om de muur te laten breken. Het gevoel van het gemis kan niet langer verborgen blijven. 

“Het is wat het is” zegt de hond, zonder er woorden aan te geven. Duidelijk de plek wijzend naar het antwoord dat gezien wil worden. Verstopt net als andere antwoorden op briefjes geschreven en onder matjes gelegd. Geen enkele twijfel dat hij weet waar rust te vinden is.

“Het is wat het is” zegt de hond, zonder er woorden aan te geven. Met een stuiterend lijf grenzen zoekend. De uitnodiging je plek in te nemen is haast dwingend. Trekkend aan jou lijf . Niet leuk? Zeg het dan. Op dat er rust mag komen in hem, in de mens, in het hele systeem.

“Het is wat het is” zegt de hond, zonder er woorden aan te geven. Volledig uit contact met de mens. Confronterend en bemoedigend ook. Je kunt dit ook alleen.

Laat je verrassen en kom tot bloei.

 

 

In 7 stappen gaan we aan de slag.

Stap 1: Verhelderen – Wat is je diepste verlangen van dit moment? We gaan met elkaar beginnen aan de zoektocht. Iedereen volgt hierin zijn eigen weg. Mag jij je verlangen uitspreken? Wat houdt je tegen? Welke blokkades kom je tegen? Door te verhelderen ga je een duidelijke focus creëren die je krachtig maakt en klaar stoomt voor je reis naar binnen. De avond staat in het teken van kennismaken; met elkaar en met je eigen vraag. De hond is vrij in zijn inbreng.

Stap 2: Loslaten – Welke belemmeringen vragen het meest om je aandacht als je blijft focussen op je verlangen? Wat is nodig om deze belemmeringen los te mogen laten? Welke angst maar ook kracht ontdek je in de Ont-Moeting met jezelf? Door eerlijk in je spiegel te kijken neem jij je verantwoordelijkheid en ga je muren stapsgewijs afbreken. Deze avond werken we onder andere met vloerankers (systemisch werk).

Stap 3: Stilte en rust – Door een verdiepende geleide meditatie ga jij je helemaal open zetten. Op deze manier ga je de verbinding aan met je eigen innerlijke wijsheid. Stilte en rust om bewust waar te nemen tot in het kleinste detail. Hiermee bouw  je het fundament voor een voedzame basis.  Je bent veilig in jezelf. Deze avond is zonder hond.

Stap 4: Accepteren – Niet alles in je leven is veranderbaar.  Er zijn dingen die je niet in de hand hebt. Het kost veel energie om te blijven verlangen naar datgene waar je geen invloed op hebt. Accepteren van datgene wat er is en je verzoenen met wat het leven je te bieden heeft, geeft vrijheid en innerlijke rust.

Stap 5: Keuzes maken – Belemmeringen worden getransformeerd tot keuzes. Op het moment dat je je bewust wordt van het feit dat je altijd een keuze hebt kun je afscheid nemen van passieve gedachten en handelingen. Keuzes zijn krachtig en het zaad dat nodig is om je verlangen te laten groeien.

Stap 6: Verbinden – Verbinding begint altijd bij jezelf. Pas als het je lukt op een zuiver niveau de verbinding met jezelf aan te gaan, effen je de weg naar verbinding met de buitenwereld. Wanneer kun je de verbinding met jezelf toelaten en ervaren? Wat heb je nodig? Wanneer weet je dat je in verbinding bent met jezelf?

Stap 7: Vertrouwen – En daar ben je dan. Prachtige, krachtige, mooie JIJ. Je had het lef de Ont-Moeting met jezelf aan te gaan. Je hebt je verlangen belicht, onderzocht, gevoeld en ervaren. Het is tijd te vertrouwen op je eigen kracht en mogelijkheden. Alles is al aanwezig. Vertrouwen op de enige in je leven die er echt toe doet. Jezelf!

 

 

Je wordt tijdens je reis naar binnen begeleid door Anja en haar honden Einstein en Elsa. De honden zijn aanwezig tijdens de avonden en vrij in hun inbreng. Het is mogelijk dat zij een keer een ondergeschikte rol hebben. Alles wat gebeurt ‘is wat het is’. 

Data: 23 januari, 6, 27 februari, 13, 27 maart, 10 en 24 april 2019

Kosten: 235,-

Aantal deelnemers: maximaal 5

Opgave: info@flowemotion.nl
Locatie: Zonland 68, Groningen

Data 2019:

woensdagavond 3, 17 april, 8, 22 mei, 5, 19 juni en 3 juli 2019, 19:00 tot 22:00

Misschien interessant om te lezen:

http://flowemotion.nl/blog/laat-je-verleiden/