Coachen met honden

coachen met hondenIn een coachtraject gaan wij met elkaar op zoek naar inzichten, acceptatie en nieuwe zienswijzen. De hond werkt hierin ondersteunend mee in je proces. Je hoeft geen eigen hond te hebben want je kunt ook werken met de honden van flow|e|motion. De hond spiegelt je, kan troost bieden, je uitdagen, soms heeft hij een symbolische of metaforische rol. Het mooie aan coachend werken met behulp van honden is dat er makkelijker een verbinding gemaakt wordt van het denken/het hoofd naar je gevoel/je hart. Door niet alleen met elkaar in gesprek te gaan, maar de hond en zijn reactie op jou te betrekken, ervaar je waar je blokkades liggen. Je komt weer in contact met jezelf door te voelen dat verbinding met anderen alleen kan ontstaan op het moment dat je weer in verbinding staat met jezelf.

Omdat de hond geen oordeel heeft over je status, je uiterlijk of je taalgebruik is het makkelijker zijn reactie op jou met open hart te bekijken. Hij laat je in de spiegel kijken. Heel puur en eerlijk.

Heb je weinig tot geen ervaring met honden, maar vindt je ze wel leuk? Geen probleem. Ik help je graag waar nodig om de belangrijkste dingen in de omgang met honden te leren. Om een coachtraject te starten is daarom niet noodzakelijk een eigen hond te hebben. We bespreken met elkaar de mogelijkheden.

Coachen met je eigen hond

Als je kiest voor coaching met honden dan is het ook mogelijk om met je eigen hond gecoacht te worden. Je krijgt zicht op datgene wat je hond je wil vertellen door jou een spiegel voor te houden. Je leert verbanden zien tussen je eigen belemmeringen, opvattingen en valkuilen en het gedrag van je hond. Er ontstaat inzicht, begrip of acceptatie. Je ervaart verdieping in het contact en de verbinding met je hond.

Om je het beste te kunnen helpen start ik het liefst wel met een of meerder sessies met mijn eigen honden. Op die manier kan ik je eerst leren kennen en informatie verzamelen die ik meeneem in het traject met je eigen hond.

Let wel; ik ben geen gedragstherapeut voor honden. Als je dus aan serieus probleemgedrag van je hond wilt werken (zoals agressie, dominantie, uitvallende honden enz.) dan kun je voor advies beter elders terecht.