burn-out | van preventie tot re-integratie

Een burn-out is echt iets anders dan ‘een beetje moe zijn’. Je voelt je uitgeput en alles wordt te veel. Wat je eerder fluitend deed kost je ineens ontzettend veel energie. Je raakt er gefrustreerd van en het maakt je misschien verdrietig dat je de energie niet hebt om de dingen te doen waar je eerder blij van werd.

En burn-out is er niet van de een op de andere dag. De aanloop er naartoe duurt soms maanden tot zelfs jaren. Het begint vaak onschuldig en zonder dat je het goed doorhebt heb je steeds meer en meer langs je eigen grenzen geschuurd.

Vaak gaat het om een combinatie van werkgerelateerde stress en bepaalde gebeurtenissen in je privésfeer. Je moest te lang te veel ballen in de lucht houden of er zijn ingrijpende dingen gebeurt. Dan is er op het laatst nog maar iets kleins nodig om de situatie helemaal te laten escaleren. Het nieuwe administratiesysteem op je werk, de extra taken in je functie of de verhuizing laten de emmer overlopen. Alle rek is er uit. Alle stoplichten staan op rood.

Maar wat moet je nu doen? Terwijl je het gevoel hebt helemaal niet meer goed na te kunnen denken?

Neem direct met mij contact op en je hebt binnen een week je eerste afspraak voor een intakegesprek. Ik ondersteun je met alle stappen die nodig zijn naar herstel. Moet jij nog in gesprek met je werkgever maar vind je dat spannend? Ook daar help ik je bij. Je hoeft het niet alleen te doen!

Heb jij naast persoonlijke begeleiding ook behoefte aan lotgenotencontact? Kom dan eens langs tijdens de inloopochtend.

Wil jij meer weten over mij en mijn werkwijze? Kijk gerust eens op mijn facebookpagina of op LinkedIn

Lijst met klachten

Heb je nog twijfel of jij een (beginnende) burn-out hebt? Klik hier voor een lijst met klachten!

Werkwijze

Lees hier meer over mijn werkwijze:

Mogelijke vergoedingen

Via je werkgever

Bij (dreigend) ziekteverzuim of re-integratie zijn werkgevers vaak bereid om de kosten van een coachtraject gedeeltelijk of geheel te dragen.
Informeer naar de mogelijkheden bij je leidinggevende of personeelszaken. Vind je dat lastig of spannend? Laat het me weten en ik denk met je mee. Op verzoek kan ik een vrijblijvende offerte uitbrengen.

 

Ervaringen van anderen

“Toen ik een jaar geleden voor het eerst bij Anja kwam was ik vooral boos. Boos en verdrietig dat ik heb zo ver heb laten komen. Tegelijkertijd was ik heel erg moe. Anja heeft mij geholpen weer overzicht te krijgen. Ik was namelijk helemaal de kluts kwijt en wist niet meer wat ik leuk vind en waar ik blij van wordt.
Iedere keer dat ik bij Anja weg kwam voelde ik me rustiger. Ik zag het licht weer aan het einde van de tunnel.
Wat ik erg fijn vond was dat ik Anja ook tussentijds mocht mailen als ik vragen had of ergens tegenaan liep. Vooral in de eerste weken gaf mij dat veel houvast. Inmiddels gaat het veel beter met me en ben ik al bijna weer fulltime aan het werk. Nooit gedacht dat me dit zou gaan lukken. Anja bedankt voor je steun, je geduld en dat we soms zo hard konden lachen.”

“Als ik heel eerlijk ben dacht ik eerst ‘dit komt niet meer goed met mij’. Ik schaamde mij ervoor dat ik gefaald had terwijl ik zo mijn best had gedaan. Ik voelde mij waardeloos, moe, kapot.

Ik voelde mij na elke sessie rustiger worden en op een gegeven moment was de ergste druk eraf. Anja wist iedere keer iets anders te bedenken om mij te helpen tot nieuwe inzichten te komen. Soms gingen we wandelen, met de honden werken of heel praktisch met agendabeheer aan de slag. Tussentijds kreeg ik passende maatwerkopdrachten om thuis mee aan de slag te gaan. Van ontspanningsoefeningen tot verdiepende opdrachten of later het schrijven van sollicitaties. Het fijne was dat Anja heel goed benaderbaar was ook als ik tussentijds een korte vraag had.

Ik vond het niet altijd makkelijk, maar als ik zie hoeveel er al veranderd is, dan wil ik nooit meer terug!”

Contact opnemen

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen?

Voel je vrij om mij te mailen.

Je bent welkom met alles wat er is!