Einstein

Einstein is een labradoodle en op 1 april 2016 geboren. Hij is op de leeftijd van 8 weken bij ons gekomen en inmiddels uitgegroeid tot een volwassen hond en fijne metgezel. Hij is groot en kan met gemak op tafel kijken.

Einstein draait regelmatig mee in het coachwerk en tijdens diverse cursussen.
Begroeten van ‘niet gezinsleden’ vind hij nog steeds wat lastig. Blijheid, een beetje onzekerheid en opwinding maken dat hij de eerste 10 minuten een ‘net iets te grote stuiterbal’ is. Ik neem daarom alle tijd om hem en jou hierin te begeleiden. Geen haast of druk, wel duidelijkheid en uitleg. Een keer gekalmeerd werkt hij graag mee – heel puur en eerlijk.
Mensen met wie ik werk geven vaak terug dat hij een soort serene rust uitstraalt. Zonder dat hij zijn speelsheid kwijt raakt.

In begeleidingstrajecten Angst voor honden speelt Einstein meestal pas op een later moment een rol. Elsa doet het ‘voorwerk’ en hij komt daarna in beeld. Juist omdat hij een ‘heel normale hond’ is kun je uitstekend oefenen de lichaamstaal van de hond te leren begrijpen. Dit gebeurt met name op afstand. Alleen als Einstein zelf rustig is en het voor de angstige persoon goed voelt gaan we de afstand kleiner maken. Het kan een uitdaging zijn om je voor te stellen met zo een grote hond te werken. Mijn ervaring is dat het veel vertrouwen geeft als het met geduld, inzicht en de nodige herhaling uiteindelijk wel gaat lukken.

Einstein heeft een fijn karakter. Hij is zorgzaam naar Elsa toe en hecht veel waarde aan ‘samenzijn’. Zodra we ons in een groep bewegen (in een cursus, maar ook als we met de familie bijeen zijn) gaat hij zorgen dat de groep bij elkaar blijft. Wij zeggen regelmatig tegen elkaar: “Hij is aan het tellen of iedereen er is.”

Het blijft leuk om iedere dag op hem af te stemmen en te blijven ontdekken wat hij in het werk te bieden heeft.

Contact opnemen

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen?

Voel je vrij om mij te mailen.

Je bent welkom met alles wat er is!