spiegelen en coachen met honden

De hond reageert oprecht en puur, zonder verborgen agenda.

De subtiele interacties tussen mens en hond leveren de meest waardevolle informatie op. De lichaamstaal, het samenspel of het ‘uit contact gaan’.

De intentie van de hond is zuiver. Hij zal je nooit kwetsen en is niet geïnteresseerd in status of uiterlijk. Jij mag er zijn met alles wat je bent!

Spiegelen met honden

Een hond reageert op jouw gedrag of energie. Hij oordeelt, maar veroordeelt je niet.
Zijn reactie op jou maakt iets in je los. Dat kan van alles zijn. Misschien word je onzeker of voel je je juist gesteund, je ervaart rust of je voelt je opgejaagd, je voelt behoefte naar verbinding of je merkt dat je even op jezelf zou willen zijn.

Jouw reactie op de hond (en vice versa) geeft mij informatie. Met deze informatie gaan we aan de slag. Door te vragen, te ervaren en te onderzoeken kom je tot inzichten. Vaak met verrassende uitkomsten.

Omdat je in het contact met de hond uitgedaagd wordt om ‘uit het hoofd’ te gaan, sla je deze ervaring op een andere plek in je systeem op. Deze ervaring blijft je daarom zeer waarschijnlijk langer bij, dan wanneer je alleen hierover had gesproken.

“Een keer gevoeld, nooit meer vergeten”

coachen met honden

Coachen met honden en spiegelen met honden zijn vaak met elkaar in wisselwerking. In Coaching met honden is het mogelijk de hond op nog andere manieren te betrekken in je proces. Bijvoorbeeld door de hond te observeren en als metafoor te gebruiken. Door te kijken naar de manier waarop de hond door het leven gaat kun je antwoorden vinden op jouw persoonlijke vraag.

Een andere keer is alleen de aanwezigheid van een hond al van toegevoegde waarde. Denk hierbij aan een slapende hond naast je terwijl jij je verhaal vertelt. Veel mensen ervaren rust in de nabijheid van een hond.
Een hand op de vacht en de warmte van het lijf voelen terwijl je contact maakt met je eigen gevoel. Dit kan voldoende zijn om je open te kunnen stellen en pijnlijke emoties toe te laten.

Coachen of spiegelen met honden kan met je eigen hond of met mijn honden (je hoeft dus niet zelf een hond te hebben). Einstein en Elsa werken regelmatig mee tijdens coachtrajecten en cursussen. Ervaring met honden is niet noodzakelijk. Je moet honden wel vertrouwen en niet bang zijn.

Coaching met je eigen hond is heel waardevol. “Een hond komt niet voor niets in je leven”.
Je leert verbanden zien tussen je eigen belemmeringen, opvattingen en valkuilen en het gedrag van je hond. Er ontstaat inzicht, begrip of acceptatie.

Tarieven

Eerste contact (telefonisch of via email): gratis
Intakegesprek (1 uur): € 50
Individuele sessie (1 tot 1,5 uur): € 95 – dit bedrag is inclusief een schriftelijke terugkoppeling na afloop van de sessie

Een investering in jezelf verdient zichzelf altijd terug!

Mogelijke vergoedingen

Via je werkgever

Werkgevers hebben een budget voor persoonlijke ontwikkeling en scholing en willen vaak bijdragen aan de kosten van een coachtraject. Onderwerpen kunnen zijn: ontwikkelen van persoonlijk leiderschap, communicatievaardigheden of omgaan met veranderingen. Ook bij (dreigend) ziekteverzuim of re-integratie zijn werkgevers bereid om de kosten van een coachtraject gedeeltelijk of geheel te dragen.
Informeer naar de mogelijkheden bij je leidinggevende of personeelszaken. Op verzoek kan ik een ​vrijblijvende offerte uitbrengen.

Ervaringen van anderen

“De 8 pootjes van de honden helpen mij om mijn eigen pootjes weer beter te voelen.
Door de vragen van Anja komt er snel het eerlijke verhaal naar boven. Wat is er? Waar zit het hem in? De steunende snuiten van de honden en hun blije vrijheid is zo inspirerend en ontwapenend. Wat wil ik ook graag iets meer van die blije natuurlijkheid terug! Dat kan hier.”

“Ik heb een vijftal sessies bij Anja gevolgd om meer over mezelf en de verbinding met mijn eigen hond te leren. Over beide heb ik nieuwe en ook bekende dingen ervaren en geleerd. Ik vond Anja in haar begeleiding heel open, betrokken en integer. Tegelijkertijd was het ook speels en diepgaand. Heel fijn ook om de honden hierin mee te maken, hoe puur en fijngevoelig ze op ons mensen/mij reageren. Mijn dank hiervoor!”

Contact opnemen

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen?

Voel je vrij om mij te mailen.

Je bent welkom met alles wat er is!