angst voor honden en EMDR

“Als je bang bent maak je geluid, in plaats van muziek”

 – Siets Bakker –

Hoe mooi zou het zijn om weer vol vertrouwen door het leven te gaan?
Ik begeleid je graag – stap voor stap een weg uit de angst!

Angst voor honden

‘Angst voor honden’ is heel vervelend. Honden kom je immers overal tegen. In je wijk, in het bos, wachtend voor een winkel, op het schoolplein, bij vrienden, familieleden en ga zo maar door. Afhankelijk van de omvang van deze angst kan het grote gevolgen hebben voor diegene die angstig is. De angst op zichzelf levert al veel (sociale) beperkingen op, maar wat dacht je van onbegrip door anderen of schaamte door de angstige persoon.
De redenen voor het ontstaan van angst voor honden zijn heel divers. Misschien was er een concrete aanleiding, maar het kan ook zomaar ontstaan zonder dat je zelf goed weet waarom?! Het betreft kinderen, jongeren en volwassenen.
Het kan gaan om angst voor alle honden en soms is de angst beperkt tot kleine of juist grote honden, een bepaald ras, drukke honden of een bepaalde kleur.

Gelukkig is het mogelijk te leren beter met je angst om te gaan of er zelfs helemaal overheen te komen. Het traject dat je bij mij volgt is individueel maatwerk en helemaal op jou doelstelling afgestemd. Ik werk volgens de methode ‘Stappen van Inzicht’. Hierin worden alle facetten die meespelen rondom de angst meegenomen.

Om een beter beeld te krijgen over mij en over mijn werkwijze kijk gerust ook eens op mijn facebookpagina:

flowemotion – angst voor honden

EMDR

Soms maak je iets naars mee in je leven. Iets dat je leven ontregelt en diepe sporen achterlaat. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van nachtmerries of de gebeurtenis steeds weer herbeleven. Herinneringen roepen ook lange(ere) tijd na de beangstigende situatie sterke emoties in je op. Je lichaam reageert met uiterste alertheid of schrikreacties. Je hebt last van verhoogde hartslag, een snelle ademhaling, zweten, trillen enz. In dat geval spreken we van een traumatische ervaring.

Trauma kent vele gezichten en gradaties. Van een trauma herstellen kost tijd. Het is afhankelijk van de gebeurtenis en de persoon. In de traumaverwerking wordt onder andere gebruik gemaakt van de EMDR therapie (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Deze techniek zorgt ervoor dat de emotionele lading van de traumatische ervaring afneemt. Door het stimuleren van het informatieverwerkingssysteem in de hersenen is het mogelijk in relatief korte tijd tot een dragelijke situatie te komen. De scherpe kantjes gaan eraf en er ontstaat ruimte voor verwerking en herstel.

EMDR kan toegepast worden bij klachten als:

stress, angst, piekeren, schaamte, schuld, paniek, slecht zelfbeeld, nare dromen, vermijdingsgedrag, waakzaamheid of slaapproblemen. Ook bij burnout kan het toepassen van EMDR goede ondersteunende resultaten opleveren.

 

Tarieven

Eerste contact (telefonisch of via email): gratis

Angst voor honden:

Intakegesprek (1 uur): € 50
Individuele sessie (1 tot 1,5 uur): € 87,50 – dit is inclusief tussentijds (app)contact naar behoefte, na elke sessie een schriftelijke terugkoppeling en in een latere fase tussentijds begeleiding op afstand.

Het intakegesprek en de eerste 2 sessies kunnen wij online voeren, maar ik kan ook bij jou thuis komen. Het voordeel is dat jij dan in je eigen veilige omgeving bent en ik (eventueel) direct kan zien wat jij in je dagelijks leven zoal tegen komt aan hondencontacten. Bij een huisbezoek en alle afspraken op locatie moet je rekening houden met bijkomende reiskosten van 0,35 cent per kilometer. Ik breng dan geen extra reistijd in rekening.

EMDR:
Intakegesprek (1 uur): € 50
Individuele sessie (1 uur): € 100

Een investering in jezelf verdient zichzelf altijd terug!

Mogelijke vergoedingen

Via je werkgever

Werkgevers hebben een budget voor persoonlijke ontwikkeling en scholing en willen vaak bijdragen aan de kosten van een coachtraject. Onderwerpen kunnen zijn: ontwikkelen van persoonlijk leiderschap, communicatievaardigheden of omgaan met veranderingen. Ook bij (dreigend) ziekteverzuim of re-integratie zijn werkgevers bereid om de kosten van een coachtraject gedeeltelijk of geheel te dragen.
Informeer naar de mogelijkheden bij je leidinggevende of personeelszaken. Op verzoek kan ik een ​vrijblijvende offerte uitbrengen.

Via PGB

Heb je een PGB? Dan kunnen de kosten vaak (gedeeltelijk) uit je PGB betaald worden. Informeer naar de mogelijkheden.

Ervaringen van anderen

“Ik ben nooit gebeten en toch groeide mijn angst voor honden. Als een hond niet netjes aan de lijn liep (het liefst ver weg) had het baasje in mijn beleving ‘geen controle’ en raakte ik in paniek. Door op een veilige manier kennis te maken met echte honden kan ik het gedrag van de hond veel beter plaatsen. Anja’s rustige manier van werken is heel prettig en geeft vertrouwen. Precies wat ik nodig had!”

“Het gaat heel goed met Annelie en de honden hier tijdens onze vakantie. Heel veel honden, veel oefening. En zij doet het super! Wij zijn heel blij dat we het traject voor de vakantie hebben gedaan!”

Contact opnemen

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen?

Voel je vrij om mij te mailen.

Je bent welkom met alles wat er is!