loopbaanbegeleiding en loopbaanorientatie

“Geef me werk dat bij me past en ik hoef nooit meer te werken”

Confucius

 

Leef jij om te werken of werk jij om te leven?

Soms is het tijd om stil te staan bij je keuzes en je pad opnieuw kleur te geven!

 

loopbaanbegeleiding

Wij gaan naar school, wij volgen een opleiding en dan beginnen we aan onze loopbaan. Soms vanuit een bewuste keuze en soms beginnen we maar gewoon ergens mee.
Nadat je een tijd bezig bent kan het zijn dat je jezelf een aantal vragen gaat stellen; misschien omdat je je verder wilt ontwikkelen of omdat je merkt dat je toch net niet helemaal op je plek bent of omdat de omstandigheden om verandering vragen (ziekte, kinderen, mantelzorg).
Maar hoe moet je nu verder?

Loopbaanbegeleiding kan je helpen helderheid te krijgen en bewust vervolgstappen uit te zetten voor de koers die je wilt varen. Hierbij gaan we inzoomen op de vragen die bij je spelen. Bijvoorbeeld:

• Waar liggen mijn (kern)kwaliteiten, maar vooral ook: wat drijft mij?
• Wat geeft mij energie en wat kost energie?
• Welke belemmerende overtuigingen heb ik over mezelf?
• Hoe weet ik of een bepaalde baan of functie bij mij past?
• Hoe kom ik tot een gezonde werk/privébalans?
• Welke stappen kan ik nemen op weg naar een andere baan?
• Hoe vergroot ik mijn kansen in een sollicitatieprocedure?
• Hoe kan ik vanuit meer (zelf)vertrouwen keuzes maken?

Na een uitgebreid intakegesprek gaan we, op maat en gericht op jouw vragen, aan de slag. In het loopbaanbegeleidingstraject onderzoeken wij, afhankelijk van je vraag, waar je kernkwaliteiten liggen, wat voor jou stressfactoren kunnen zijn, waar jij energie van krijgt en wat voor (belemmerende) overtuigingen er bij je spelen.

Verder gaan wij ook kijken naar onderwerpen als agendabeheer, planning, het schrijven van een persoonlijk ontwikkelingsplan of een sollicitatiebrief.

Daarnaast brengen we je netwerk in kaart, bespreken hoe je hier effectief gebruik van kunt maken en denken daarbij ook weleens buiten ‘the box’.

Loopbaanbegeleiding of loopbaanoriëntatie – een investering in je toekomst!

Wist je dat veel werkgevers bereid zijn bij te dragen aan de kosten? Ik denk graag met je mee.

Wil jij meer weten over mij en mijn werkwijze? Kijk gerust eens op mijn facebookpagina of volg mij op LinkedIn

Offerte

Eerste contact (telefonisch of via email): gratis
Mocht je daarna met mij een loopbaanbegeleidingstraject aan willen gaan dan breng ik graag vrijblijvend (voor jou of je werkgever) een offerte uit. 

Mogelijke vergoedingen

Via je werkgever

Werkgevers hebben een budget voor persoonlijke ontwikkeling en scholing en willen vaak bijdragen aan de kosten van een coachtraject. Onderwerpen kunnen zijn: ontwikkelen van persoonlijk leiderschap, communicatievaardigheden of omgaan met veranderingen. Ook bij (dreigend) ziekteverzuim of re-integratie zijn werkgevers bereid om de kosten van een coachtraject gedeeltelijk of geheel te dragen.
Informeer naar de mogelijkheden bij je leidinggevende of personeelszaken. Op verzoek kan ik een ​vrijblijvende offerte uitbrengen.

Ervaringen van anderen

Ik heb een aantal gesprekken met Anja gevolgd in het kader van loopbaan advies en coaching. Het zijn hele prettige gesprekken waarbij ik zelf echt aan het werk wordt gezet om na te denken over mijn situatie en welke richting ik op wil.

De opdrachten die ik ging maken werden van goed advies voorzien om zo echt tot de kern te komen van wat belangrijk is.

Zeker een aanrader!”

“Ik heb contact gezocht met Anja omdat ik me niet meer helemaal op mijn plek voelde bij mijn vorige functie, maar verandering ook erg spannend vond. Wat nou als het verkeerd ging uitpakken?

Anja heeft mij geholpen om mijn huiverigheid te onderzoeken en vervolgens achter me te laten. Inmiddels ben ik in een andere functie werkzaam. Een keuze waar ik geen moment spijt van heb gehad. ”

Contact opnemen

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen?

Voel je vrij om mij te mailen.

Je bent welkom met alles wat er is!