mindfulness light

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met Mindfulness en wil ervaren wat deze vorm van aandachtstraining je te bieden heeft.

mindfulness

Deze mindfulness workshop wordt gegeven voor mensen die leven met en na kanker en hun naasten

Na de diagnose kanker komt er veel op je af. Voor de mensen die zelf geraakt zijn door deze ziekte, maar ook voor naasten en mensen die (op wat voor een manier ook) dicht bij deze persoon staan.

Deze Mindfulness workshop is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar meer rust, leren dealen met angst en het hervinden van een nieuw evenwicht.

Je gaat kennismaken met Mindfulness en ervaren wat deze vorm van aandachtstraining je in dit proces te bieden heeft. Mindfulness is geen ‘wellness’ – je leert wel om je ‘aandachtsspier’ te trainen en te ontdekken waar jij nog wel invloed op hebt en de regie in eigen handen kunt houden. Op het moment dat je daarin handigheid ontwikkelt zul je merken dat je flexibeler schakelt en makkelijker leert omgaan met gevoelens als pijn, verdriet en angst.

Je leert om vanuit een open en milde houding in het hier en nu te blijven. Je leert ook om minder snel te verdwalen in aannames en belemmerende gedachtes over dingen die misschien nooit aan de orde zullen zijn.

Mindfulness kan je brengen dat je:
– meer rust ervaart
– je makkelijker kunt focussen en concentreren
– je minder angstig voelt
– flexibeler wordt in het ervaren en omgaan met ongemak en/of pijn
– opener bent in de omgang met anderen

Wij komen 4 x om de week bij elkaar. Tussen de workshopdagen in zou het helpend zijn als je een kwartier tot halfuur kunt reserveren voor ondersteunende thuisopdrachten. In deze mindfulness workshop zullen de opdrachten niet heel zwaar zijn, maar herhaling en continuïteit leveren het beste resultaat op.

Data: vrijdagochtend 1, 8, 15 en 22 december 2023 van 10:00 tot 12:00

Bij van Houten, Oliemuldersweg 47, Groningen
Kosten: deze workshop wordt aangeboden door Link050 en is gratis voor iedereen die zich in Groningen inzet als vrijwilliger.

Aanmelden: https://www.link050.nl/ontwikkellink/cursus/in-het-kader-van-de-dag-van-de-vrijwilliger-mindfulness-light/655/

Wil jij meer weten over mij en mijn werkwijze? Kijk gerust eens op mijn facebookpagina of volg mij op LinkedIn.

Ervaringen van anderen

“Ik had al een aantal pogingen gedaan om te mediteren en was ook al een keer aan een mindfulness training begonnen. Helaas haakte ik iedere keer af omdat het me te zwaar viel. Ik kom uit een burn-out en activiteiten leverden mij al gauw teveel druk op. In deze training zijn de stappen juist klein en is er ook ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen. Op die manier hebben wij van en met elkaar in de groep kunnen leren en dat was erg prettig en fijn. Inmiddels lukt het mij om iedere dag een mindful moment te pakken en het werkt echt door in mijn alledaagse leven. Ik merk dat ik mij bewuster ben van de momenten dat ik ‘een keuze’ heb. Ik beveel deze cursus dan ook van harte aan.”

Contact opnemen

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen?

Voel je vrij om mij te mailen.

Je bent welkom met alles wat er is!